435 км за дві доби: як закарпатський "Бродяга" встановлював рекорд України

липня 31 / 2021
Андрій Ткачук за 48 годин пробіг 435 кілометрів 446 метрів та став рекондсменом України..



Раніше Mukachevo.net розповідало, що хустянин Андрій Трачук став Чемпіоном України на дистанції бігу за дві доби та наблизився до світового рекорду.

Відбувався Чемпіонат у Вінниці 16-18 липня. Разом з ним, каже Андрій Ткачук, бігли близько сотні людей у дистанціях на 3, 6, 12 годин, на одну та дві доби. Повідомляє "Суспільне Закарпаття".

Забіг відбувався в центральному парку Вінниці. Учасники бігли колом завдовжки 1 356 метрів.

"За цей час тобі не забороняється нічого: ти можеш бігти, можеш йти пішки, сходити в душ, на масаж, можеш їсти, пити, спати. Все на твій власний розсуд і ти себе сам умовно контролюєш, сам розраховуєш для себе потрібний темп, потрібний час відпочинку й активності", — розповів Андрій Трачук.

Проте, під час Чемпіонату Андрій Ткачук не спав.



Це біг на витривалість. Він доволі повільний. Наприклад вранці в неділю, саме коли ти йшов коло пішки, тоді тебе хилило на сон, але коли ти рухався бігом, проблем ніяких не виникало", — додає спортсмен.

Займатися бігом Андрій почав ще у школі. Після її закінчення, розповідає, брав участь у пригодницьких перегонах один раз на рік до 2012-го. У наступні два роки бігав природними стежками. З вересня 2014 до листопада 2015-го Андрій Ткачук перебував у зоні АТО.

"З 16-го я потихеньку відновив тренування, участь у змаганнях. У вересні 2016 року спробував себе вперше на добовому бігу. І вважаю, що активно я почав займатися бігом з початку 2019 року", — каже Андрій Ткачук.

Зазначимо, що знають спортсмена також під іменем "Бродяга". Це його позивний в зоні АТО, де чоловік перебував понад рік з 2014 до 2015 року.

На запитання, чи хоче побити світовий рекорд, "Бродяга" відповів: "поганий той солдат, який не мріє стати кимось вищим за званням.



"Рекорд належить Янісу Куросу – його ще називають богом бігу. Він складає 473 кілометри, але він встановлений на стадіоні. Тут парк: багато нерівностей, два лежачих поліцейських, підйом невеличкий, спуск. Це впливало на плавні повороти", — додає закарпатець.
Категорія : Спорт


Залишити Коментар