Ігри воїнів: учасник АТО із Мукачева полетить на змагання в США

червня 02 / 2021


Учасник АТО із Мукачева Рустам Росул потрапив до збірної України, яка цьогоріч вперше долучиться до "Warrior Games-2021" ("Ігри воїнів"). Всього у її складі 40 ветеранів. Warrior Games – це адаптивні змагання для військовослужбовців та ветеранів, які отримали поранення, були травмовані або захворіли, виконуючи свої службові обов’язки.

Рустам змагатиметься у кількох дисциплінах: стрільба з лука, штовхання ядра та велоспорт. Міжнародні мультиспортивні змагання для ветеранів та військовослужбовців відбудуться з 8 до 23 вересня у місті Орландо, штат Флорида, США.


Нагадаємо, ветерани із Закарпаття взяли участь у національному відборі до збірної України на Warrior Games 2021. Рустам Росул здобув 1 місце у штовханні ядра, 2 місце у ручному велосипеді та 3 місце у стрільбі із лука. Артур Смирнов — 2 місце у штовханні ядра. Дмитро Чабаненко — 2 місце у бігу на 400 метрів та 2 місце у бігу на 1500 метрів.



Минулоріч Рустам пройшов відбір до "Ігор нескорених", однак, через пандемію змагання перенесли на 2022 рік. Рустам Росул — ветеран Держприкордонної служби. 10 жовтня 2014 року він разом із побратимами потрапив у засідку. Їх обстріляли. Тоді загинули двоє хлопців із Мукачева і Сваляви.

Як повідомляє "Суспільне Закарпаття", Рустам отримав поранення, через яке опинився в інвалідному візку. 5 років чоловік проходив реабілітацію в США, Словаччині та в Україні, зокрема в Києві.
Категорія : Спорт


Залишити Коментар