ФК «Ужгород» упевнено подолав перший етап Кубка України

серпня 30 / 2020
ФК «Ужгород» упевнено подолав перший етап Кубка України
У рамках першого етапу Кубка України з футболу сезону 2020/21 «Ужгород» зустрічався з «Буковиною». Згідно жеребкування гра повинна була відбутися у Чернівцях, однак місто перебуває у червоній карантинній зоні, тож задля зменшення ризику поширення COVID-19 було вирішено змінити господаря матчу.

Кубковий двобій між ужгородцями та чернівчанами відбувся у суботу, 29 серпня, на ужгородському стадіоні «Авангард». Звітна гра була першою для обох колективів після тривалої карантинної паузи. Востаннє «Ужгород» та «Буковина» грали офіційні матчі ще в листопаді минулого року. А це більше дев’яти (!) місяців назад.

За цей період ужгородська команда оновилася: прийшла велика кількість нових футболістів і змінився тренерський штаб. Гра проти «Буковини» була дебютною для Володимира Васютика у ролі головного тренера «Ужгорода». Відразу зауважимо, що дебют вийшов удалим. Господарі поля продемонстрували непоганий футбол і, що важливо, здобули позитивний результат.

Закарпатці зі стартових хвилин вз’яли м’яч під свій контроль і постійно йшли вперед. Вже на 6-й хв. Степан Федак та Юрій Чонка створили перший гольовий епізод: захисник зробив навісну передачу в штрафний майданчик, а півзахисник – завдавав небезпечного удару головою, проте м’яч пролетів над воротами. Наступний небезпечний момент біля воріт гостей виник на 25-й хв.: Чонка увійшов у карний майданчик суперника, прибрав захисника, пробив, після чого м’яч зрикошетив від суперника і влетів у сітку воріт (1:0). Через п’ять хвилин Адріан Пуканич міг подвоїти перевагу своєї команди, але його прицільний удар парирував голкіпер.

Ще одна нагода для взяття воріт у капітана ужгородців виникла на старті другого тайму, проте його удар головою виявився неточним. Не використавши кілька хороших моментів, «Ужгород» на 57-й хв. міг пропустити, але, на щастя, Тарас Сивка не реалізував пенальті (м’я пройшов біля стійки). Через кілька хвилин Тарас намагався виправити свою помилку, спробувавши забити з-за меж штрафного майданчика, але йому знову забракло точності.

У кого не було проблем із точністю так це у Юрія Чонки, котрий на 63-й хв. чудовим ударом зі стандарту увігнав м’яч у сітку воріт (2:0). Опісля ужгородці дещо зменшили оберти, віддавши на певний період часу ініціативу гостям. Проте створити по-справжньому гольові моменти біля володінь Михайла Готри чернівецькому ФК так і не вдалося. А от «Ужгород» наприкінці гри міг забити третій м’яч, але Віктор Ряшко з хорошої позиції пробив над поперечиною.

Фінальний свисток зафіксував важливу перемогу «Ужгорода» з рахунком 2:0. До слова, це дебютна звитяга ФК з обласного центру Закарпаття в Кубку України, адже минулого сезону ужгородці вилетіли вже після першого етапу.

«Ужгород» – «Буковина» (Чернівці) – 2:0 (1:0)

Голи: Олександр Мосіюк 25 (а.г.), Юрій Чонка 63.

«Ужгород»: Михайло Готра, Василь Беца, Степан Федак (Роман Цень, 68), Дмитро Сартіна, Владислав Шкіндер, Адріан Пуканич, Віктор Ряшко (Володимир Дуран, 82), Юрій Чонка (Максим Минайленко 68), Павло Тищук (Іван Капустей 82), Вадим Ференцик (Мар’ян Січка 91), Денис Скотаренко.

Головний тренер – Володимир Васютик.

«Буковина»: Ігор Фіяло, Едуард Матвєєнко, Олександр Мосіюк, Тарас Сивка (Віктор Сахнюк 79), Даніел Раулюк, Ігор Нагорний, Борис Орловський, Василь Палагнюк, Денис Рябий (Євген Квасниця 71), Артем Рябий (Володимир Столяр 89), Максим Боровець.

Головний тренер – Степан Маковійчук.

Олег МИКИТА
Категорія : Спорт


Залишити Коментар