Новини Закарпаття

Підготовка до другого сезону проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» на Закарпатті в розпалі



Нововведення в реєстрації, поява додаткових видів спорту, розширення вікових категорій – низку організаційних питань сьогодні обговорили в обласній військовій адміністрації.
📍У нараді взяли участь керівники профільних структурних підрозділів ОВА, тергромад, обласного відділення (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, обласного центру «Спорт для всіх», представники спортивних федерацій, вчителі фізичної культури закладів освіти Закарпаття та інші.
☝️Директорка департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОВА Мар’яна Марусинець зазначила, що вже понад 1220 учнівських команд підтвердили свою участь у наймасштабніших змаганнях країни. Реєстрація на сайті проєкту триває до 30 жовтня, тому закладам освіти варто активізуватися, щоб встигнути приєднатися.
🖇️ Велику увагу приділили правилам і регламентам змагань, особливо в лігах із регбі-5 та гандболу, які вперше з’явилися в цьому сезоні. Докладно про це та про збільшення кількості вікових і гендерних груп учасників розповіли представники спортивних федерацій регіону.
📌 Вчителі фізичної культури та представники відповідних відділів громад краю мали можливість поставити свої запитання та висловити пропозиції. Зокрема, акцентували на важливості встановлення чіткого кількісного співвідношення учасників та учасниць у командах змішаного типу.
Мар’яна Марусинець нагадала, що пілот проєкту успішно фінішував на Закарпатті й наші команди гідно виступили на загальнонаціональному етапі, тому в цьому сезоні буде ще більше спортивних майстер-класів для тренерів, суддівських семінарів. Також є ідея цьогоріч провести всеукраїнський фінал змагань зі спортивного орієнтування саме в нашому регіоні 🫶🇺🇦
Перейти на сайт