Новини Закарпаття

Нове житло для переселенців готують на Берегівщині


Гуртожиток КЗ «Берегівський професійний ліцей сфери послуг» ЗОР переоблаштовують для потреб ВПО. Будівля на 65% готова для нових поселенців. Загалом тут зможуть проживати майже 200 осіб.
Перший поверх обладнують для людей з особливими потребами, а також передбачені дитяча кімната та інформаційні простори для функціонування хабів.
Сьогодні заступник голови Закарпатської обласної ради Василь Дем’янчук разом із проєктною менеджеркою БФ «Карітас» Чеської Республіки Наталією Мацьковою оглянули хід ремонтно-реконструкційних робіт у приміщенні гуртожитку. У робочій нараді також взяли участь Тетяна Мостова, представниця організації «Проліска» та Оксана Кулієвич - директорка ліцею.
☝️Благодійники обговорили алгоритм умеблювання житлових та допоміжних кімнат, а також встановлення опалення.
У чотириповерховій будівлі - 64 кімнати, на кожному поверсі передбачені душові, санвузли та просторі кухні. Заплановано встановити ліжка, стіл, тумби, шафу-пенал для кімнат. Уже спроектовано та виготовлено столи, мийки, стелажі, закуплено холодильники, витяжки та мікрохвильовки, які згодом будуть установлені.
Приміщення викладено керамічною плиткою, у кімнатах встановлені пластикові вікна, ламінат, двері, електричні розетки, електро батареї та інші необхідні пристрої для комфортного проживання.
☝️Василь Дем’янчук зазначив, що усі роботи повинні бути завершені до кінця року задля найскорішого забезпечення житлом переселених українців.
Серед благодійних організацій, які виконують роботи — БФ «Карітас» та УВКБ ООН, а також БО «Проліска», яка забезпечить меблями і господарськими товарами, що дасть змогу повністю укомплектувати будівлю меблями, побутовою технікою, а також облаштувати три кімнати для дозвілля дорослих і дітей.
Перейти на сайт