Новини Закарпаття

В Ужгороді вшанували пам’ять героїв угорської революції

В Ужгороді вшанували пам’ять героїв угорської революції

🙏 Сьогодні голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай та перший заступник Андрій Шекета разом із представниками Генерального консульства Угорщини в м. Ужгорода та громадськістю вшанували пам’ять героїв Угорської революції 1956 року. Керівники обласної ради поклали квіти до пам’ятного знаку та меморіальної дошки, присвячених героям Угорської революції, та помоливлися за всіх невинно вбитих, які віддали своє життя за свободу та бажання жити у вільній та демократичній державі.
☝️ 68 років тому в Угорщині студенти вийшли на демонстрацію проти комуністичної диктатури. Акція спротиву швидко переросла в масове повстання, яке тодішній тоталітарний режим зумів жорстко придушити. Масові розстріли та радянські танки на вулицях угорських міст – реалії тих часів. Навіть на Закарпатті радянська влада знаходила прихильників революції, саджаючи їх до в’язниці та піддаючи репресіям.
👉 Ця революція стала першою в історії прорадянських тоталітарно-комуністичних режимів у Східній Європі. У тих подіях загинули майже три тисячі угорців, понад 20 тисяч потрапили до вʼязниць, а приблизно 200 тисяч були змушені тікати з країни. Марними були сподівання на підтримку західних країн та ООН.
🇺🇦🇭🇺 Сьогодні наша держава також протидіє тоталітарному режиму росії, який мріє про відновлення СРСР. Українці зі зброєю в руках виборюють своє право будувати майбутнє – жити у вільній, успішній та цивілізованій країні.
Перейти на сайт