Новини Закарпаття

На Закарпатті провели міжвідомчу нараду щодо публічних закупівель громадами транспорту і комунальної техніки



🚜На Закарпатті провели міжвідомчу нараду щодо публічних закупівель громадами транспорту і комунальної техніки.

🚚Подібні зустрічі проводили вже у різних регіонах країни в межах ініціативи Президента України «Зроблено в Україні» з метою розповісти та продемонструвати, які спеціалізовані транспортні засоби виробляють в Україні. У нараді взяли участь народні депутати, фахівці профільних департаментів ОВА, представники територіальних громад.

☝️Захід дуже важливий для нас у кількох аспектах. Передусім під час війни кошти необхідно використовувати раціонально. Тому закуповувати все потрібне в українських виробників означає робити внесок у розвиток економіки, давати можливість підприємствам працювати, а отже пропонувати гідну заробітну плату своїм працівникам, сплачувати податки.

⚒️Зрештою, значно економніше обслуговувати вітчизняну техніку: деталі, необхідні комплектуючі можна без проблем знайти на ринку, швидко відремонтувати транспорт і знову використовувати за призначенням.

📍Сьогодні громади Закарпаття потребують близько 164 одиниць спецмашин, зокрема й пожежні автомобілі, «швидкі», а також понад 180 автобусів для перевезення людей. Торік через закупку транспорту за кордоном український бюджет недоотримав близько 160 млрд грн податків.

🇺🇦Підтримуючи вітчизняних виробників, маємо можливість створити умови для економічного розвитку нашої країни.
Перейти на сайт