Новини Закарпаття

Делегація Полтавської області відвідала санаторій «Малятко»

Делегація Полтавської області відвідала санаторій «Малятко»

👌 Делегація Полтавської області на чолі з виконавчим директором Полтавської обласної асоціації органів місцевого самоврядування Володимиром Микійчуком відвідали КНП «Закарпатський обласний дитячий санаторій «Малятко». Супроводжували гостей нашого краю – здебільшого, представників територіальних громад Полтавщини та депутатів, у цьому візиті перший заступник голови Закарпатської обласної ради Андрій Шекета та обласна депутатка, голова постійної комісії з питань бюджету Наталія Штефуца.
☝️ Санаторій «Малятко» - це єдиний лікувально-реабілітаційний та оздоровчий заклад на території Закарпатської області, який забезпечує комплекс реабілітаційних та оздоровчих послуг дітям дошкільного та шкільного віку з ураженнями опорно-рухового апарату та нервової системи, із захворюваннями органів дихання.
👉 За словами директорки закладу Галини Мороз, реабілітація тут проводиться за кошти Національної служби здоров’я України в рамках пакетів медичних гарантій при умові наявності електронного направлення від дитячого ортопеда-травматолога або дитячого невролога. Комплекс реабілітаційних послуг в стаціонарних умовах включає комфортне проживання, повноцінне дієтичне п’ятиразове харчування, терапевтичні вправи, іпотерапію, масаж, апаратну фізіотерапію, арат-терапію, терапію піском і т.д.
👀 Делегація з Полтавщини оглянула дитячий реабілітаційно-оздоровчий комплекс. Гостей ознайомили з роботою санаторію «Малятко», продемонстрували умови для проживання, харчування, реабілітації та лікування, ознайомили з розвиваючою верховою їздою – одним із методів дитячої реабілітації. Дану методику використовують тут вже багато років. У закладі працюють фахівці з реабілітації, які проходили спеціальне навчання як в Україні, так і за кордоном та мають відповідні сертифікати, котрі дозволяють їм застосовувати у своїй роботі новітні іпотерапевтичні методики, що дають гарні результати при роботі з аутистами та дітьми з обмеженими можливостями.
👌 «Чимало з наших гостей на Закарпатті побував вперше, тому на прикладі санаторію «Малятко» ми хотіли показати можливості реабілітації і оздоровлення дітей, - зазначив перший заступник голови Закарпатської обласної ради Андрій Шекета. – Закарпаття зацікавлене у співпраці з Полтавською областю. Практичні результати її можуть бути вже незабаром – з 2025 року діти з територіальних громад Полтавщини можуть тут оздоровлюватися, як через фінансування своїх громад, так і зха допомогою коштів НСЗУ».
Перейти на сайт