Нові горизонти - через навчання вперше прийнятих митників

жовтня 22 / 2024

Нові горизонти - через навчання вперше прийнятих митників

Нині здобувачі вищої освіти можуть реалізовувати свої теоретичні знання у будь-якій сфері, в тому числі і митній справі. Цьогоріч Закарпатську митницю поповнили понад 70 молодих креативних спеціалістів, для яких організовано практичні навчання для швидкого опановування ними професії митника.

Так, нещодавно на базі Управління боротьби з контрабандою та порушенням митних правил відбулись цікаві навчальні тренінги з професійної підготовки новоприйнятих колег.

Аби молодь вдосконалила свої знання з митного законодавства, підвищила компетентність та успішно пройшла стажування, до навчання залучили найкращих фахівців митниці - в.о. заступника начальника Закарпатської митниці Василя Татоша та керівника одного із підрозділів митного поста «Ужгород-автомобільний» Віктора Куцкира.

Вони провели навчальний курс, темою якого був: «Митний контроль, оформлення транспортних засобів особистого користування та комерційного призначення».

Досвідчені посадовці детально розповіли про найактуальніші напрями у діяльності оперативників, зокрема, які різновиди митного контролю застосовуються під час виконання службових обов’язків чи-то на кордоні, чи-то на внутрішніх постах.
А також наголосили на принципах вибірковості здійснення митного контролю та розповіли, як виявляти індикатори ризики при переміщенні товарів і транспортних засобів через митний кордон України, що дозволяє здійснювати митний контроль ефективніше.

Не обійшли тему і зовнішньоекономічної діяльності, особливо ділків, які вдаються до хитромудрих оборудок, аби обійти сплату митних платежів під час експорту чи імпорту товарів за фальшивими документами або недекларування. Тож, молодь дізналася не лише про «фізичне» приховування, а й про «документальне». І звичайно, які санкції застосовуються до порушників митних правил. Крім того, фахівці розповіли про особливості переміщення культурних цінностей, валюти та лікарських засобів через митний кордон України.

На завершення навчального процесу проведено практичне заняття, під час якого новоприйняті колеги спробували себе в ролі інспекторів-пошуківців, тим самим суттєво закріпивши отримані знання.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар