На Закарпатті від початку року функціонують 4 патронатні сім’ї, ще 2 проходять спеціальне навчання

жовтня 19 / 2024



✅ В Ужгороді відбувся захід «Жива книга: відверті історії турботи про дітей». Власним досвідом і викликами у вихованні дітей ділилися патронатні вихователі, прийомні родини та сім’ї ДБСТ.

Юрій Гузинець - заступник голови Закарпатської ОВА під час відкриття заходу найперше подякував усім тим людям, які наважилися відкрити своє серце і свій дім для дітей.

💬 «Їхня щоденна праця і любов допомагають будувати нову Україну, країну, де кожна дитина має право на родинне тепло та захист. Це не просто вчинок – це великий акт сміливості та людяності», – наголосив Юрій Гузинець.

За його словами, пріоритетом держави є те, щоб кожна дитина в Україні мала шанс зростати в сім'ї, де її люблять, де вона почувається захищеною та може розвиватися гармонійно. Для реалізації такої глобальної ініціативи надзвичайно важливо на місцях об’єднати зусилля всіх дотичних сторін, щоб популяризувати сімейні форми виховання, зокрема послугу патронату☝️

📍На Закарпатті від початку року функціонують 4 патронатні сім’ї, ще 2 проходять спеціальне навчання. Зараз професійний догляд, виховання та реабілітацію дітям, які тимчасово не можуть проживати у власних родинах, у регіоні надають 6 патронатних вихователів разом із помічниками.

💛 Під час заходу опікуни, патронатні вихователі, батьки-вихователі дитячих будинків сімейного типу розповіли власні історії, про те, як підготуватися до такої відповідальної ролі, як долати труднощі під час адаптації дітей, як облаштувати побут, розподілити обов’язки у сім’ях та організовувати спільне дозвілля.

🔹 Ішлося і про важливість розвитку сімейних форм виховання, зокрема патронату над дитиною, що дозволяє їй виховуватися в родині та не потрапити до інтернатного закладу. Чимало уваги приділили викликам, які на різних етапах постають перед тими, хто хоче подарувати дитині свою любов і родинне тепло.

🤝 Захід за підтримки Закарпатської ОВА провели в межах проєкту «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату», який спільно втілюють Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), Партнерство «Кожній дитині», Міністерство соціальної політики України, Національна соціальна сервісна служба України, Координаційний центр з розвитку сімейного виховання та догляду дітей за фінансової підтримки Європейського Союзу та Австрійської агенції розвитку.



Категорія : Суспільство


Залишити Коментар