Новини Закарпаття

Ужгород першим в області розпочав опалювальний сезон



Заклади освіти, охорони здоров’я, культури та соціального захисту населення Ужгорода офіційно розпочали опалювальний сезон 14 жовтня. Як ми повідомляли, рішення про це ухвалили на позачерговому засіданні виконавчого комітету Ужгородської міської ради, яке ініціював міський голова Богдан Андріїв у зв’язку із пониженням температури повітря вночі та важливістю забезпечити комфортні умови насамперед пацієнтам лікарень, вихованцям дитсадків.

Керівникам освітніх, медичних закладів, закладів культури та інших бюджетних установ міста рекомендували здійснювати подачу тепла за умови зниження температурного режиму нижче нормативного.

Сьогодні міський голова Богдан Андріїв, керівник Ужгородської міської багатопрофільної клінічної лікарні Олег Голуб разом із журналістами оглянули, як працює котельня на вулиці Івана Коршинського (колишня вулиця Грибоєдова).

За словами Олега Голуба, до опалювального сезону підготувалися вчасно, провели пробні пуски і вже 14 жовтня – після прийнятого на виконкомі рішення – всі медичні заклади були з теплом. Котельня на вулиці Івана Коршинського опалюється палетами і забезпечує теплом лікарню з невідкладних станів та екстреної медичної допомоги, перинатальний центр і поліклініку. Окремі котельні мають лікарня планового лікування на вул.Минайській та дитяча лікарня на вул.Ференца Ракоці.

З огляду на можливі перебої з електропостачанням, організовано резервне живлення – встановлено генератори – щоб забезпечити безперебійну роботу на випадок екстрених ситуацій.

Богдан Андріїв додав, що 45 котелень забезпечують подачу тепла до закладів освіти Ужгородської міської територіальної громади. Із них 40 – газові, 5 – твердопаливні. На сьогодні всі твердопаливні котельні забезпечені необхідною кількістю дров, угоди на постачання газу укладено. Освітні заклади провели пробні пуски систем опалення, у дитсадках тепло вже включають. Котельню Ужгородського ліцею ім. В.С. Ґренджі-Донського перенесено на територію дитсадка № 26, усі необхідні роботи проведені, залишилося зробити підключення до газопроводу.

Включили опалення і в закладах соціальної сфери Ужгорода, зокрема у міському терцентрі для людей похилого віку, а також у всіх закладах культури.

Щодо ситуації по регіону, то в.о. начальника управління житлово-комунального господарства та енергозбереження Закарпатської ОВА Олег Марушкей повідомив, що 22 громади із 64-ох поінформували облдержадміністрацію про початок опалювального сезону. На ранок сьогоднішнього дня на Закарпатті підключено 186 із 1306 котелень (14,2%), 82 з 586 дошкільних закладів (14%), 85 із 607 закладів освіти (14%), 20 з 46 лікарень та поліклінік (43,5%).

Додав, що розпорядження про початок опалювального періоду приймаються органами місцевого самоврядування для установ соціальної сфери, коли температура у приміщеннях дитячих садочків, навчальних закладів тощо не відповідає санітарним нормам, а для населення – коли середньодобова температура повітря більше, ніж 3 дні поспіль нижча за +8 градусів Цельсія.
Перейти на сайт