У Головному управлінні поліції Закарпаття відбулася зустріч уповноважених осіб у сфері протидії корупції

жовтня 19 / 2024

На заході були присутні керівники структурних підрозділів обласного апарату поліції, а також представники Державної прикордонної служби, ГУДМС, НГУ, Закарпатського управління ДВБ НПУ, співробітники управління поліції охорони, управління патрульної поліції, управління стратегічних розслідувань та представники Закарпатської обласної прокуратури.

Присутні обговорили стратегію взаємодії з протидії корупції та зниженню її ризиків у професійній діяльності працівників, і поговорили про механізми розбудови доброчесності у роботі оборонних та безпекових інституцій держави.

Окремий акцент зосереджувався на ролі антикорупційних уповноважених — на них покладено запобігання корупційним викликам, аналіз та узагальнення корупційних ризиків, розробка дієвих заходів для іх мінімізації та усунення, що передбачено Антикорупційною програмою НПУ.

Учасники робочої зустрічі обмінювалися досвідом й порадами для більш ефективної реалізації антикорупційних заходів. Було обговорено і низку правопорушень антикорупційного законодавства, за вчинення яких передбачена відповідальність, а також типові помилки при заповненні відповідних декларацій.

Наразі вибудована антикорупційна інфраструктура постійно вдосконалюється, а серед тих, хто реалізовує функції із превенції корупції на місцях, важливу роль відіграють уповноважені. Такий формат обміну досвідом серед таких субʼєктів позитивно впливає на ефективність подальшої роботи.



Відділ комунікації поліції в Закарпатській області
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар