Новини Закарпаття

В Ужгороді з робочим візитом – делегація міста Брно Чеської Республіки

🇺🇦🇨🇿В Ужгороді з робочим візитом – делегація міста Брно Чеської Республіки

На порядку денному – обговорення питань розвитку українсько-чеського співробітництва, зокрема у сфері соціального захисту, освіти та культури. До слова, серед понад двох десятків міст-побратимів Ужгорода – і два чеські міста, з якими в обласного центру Закарпаття добрі багаторічні відносини та спільно реалізовані проєкти.

Офіційна зустріч представників делегації, яка вперше завітала на Закарпаття, відбулася в обласній державній адміністрації: із чеськими колегами зустрілися т.в.о начальника Закарпатської ОВА Мирослав Білецький, голова Закарпатської облради Роман Сарай та міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, депутати Закарпатської обласної ради, посадовці Закарпатської ОВА, Ужгородської міськради.

Розпочали із обговорення підтримки проєктів та ініціатив, які надає нашій області Чехія. Один із важливих проєктів, що вже стартував, стосується будівництва в Ужгороді на території колишнього пологового будинку реабілітаційного центру для українських захисників🇺🇦

Далі спільно вшанували памʼять Томаша Масарика, першого президента Чехословаччини, й поклали квіти до його памʼятника.

Також для чеських друзів провели мініекскурсію чеським кварталом Малий Ґалаґов.

У програмі також – візит на одне із релокованих на Закарпаття підприємств, до майбутнього реабілітаційного центру 4.5.0. та в Академію культури і мистецтв.

Ще раз висловлюємо вдячність від громади Ужгорода чеському уряду та чеському народу за прихисток наших людей, підтримку України та її інтересів на міжнародній арені🫶
Перейти на сайт