Новини Закарпаття

Попит формує пропозицію. І це стосується не тільки виробництва, а й освітніх послуг


До повномасштабного вторгнення у нашій області не було великих промислових підприємств.
☝️Сьогодні ситуація змінилася кардинально.
Релокований бізнес гостро потребує нових працівників для того, щоб розгорнути справу на повну потужність, а наштовхується на їх відсутність.
📍У межах платформи «Діалог влади та бізнесу», ініційованій Президентом України, зібрали разом підприємців та керівників закладів професійної освіти. Мета зустрічі – налагодити якісну співпрацю, з’ясувати, які спеціальності затребувані на ринку праці сьогодні і будуть потрібні у майбутньому.
👨‍🔧Ми беремо курс на формування позитивного ставлення до робітничих професій. І в цьому може допомогти співпраця з бізнесом: підписання меморандумів, стипендії для найкращих учнів та студентів, забезпечення обладнанням навчальних майстерень, обов’язкова практика на підприємстві з можливістю подальшого працевлаштування. Ці кроки стануть міцним фундаментом для розвитку освітньої галузі і бізнесу в нашому краї.
📍Ми багато років мали проблему відсутності робочих місць в області. Тому цілі покоління закарпатців були вимушені обирати шлях заробітчанина. Сьогодні є шанс це змінити.
❗️Дуже важливо, щоб молода людина, здобуваючи освіту, була впевнена, що зможе працевлаштуватися за фахом, матиме гідну заробітну плату, перспективи карʼєрного росту, зможе у майбутньому гідно утримувати сім’ю, бачити, як ростуть діти. І все це вдома, на Закарпатті.
🤝Впевнений, спільно ми це зробимо, закарпатці будуть успішними, а область матиме розвинену економіку.
Перейти на сайт