Новини Закарпаття

В Ужгороді проходила операція «Маячок» — спільний захід поліції та екстреної медичної допомоги

В Ужгороді проходила операція «Маячок» — 🚓🤝🚑спільний захід поліції та екстреної медичної допомоги.
Мета рейду: визначити, наскільки дисципліновано учасники дорожнього руху поступаються дорогою машинам швидкої допомоги.
Працівники поліції та медики імітували ситуацію, коли автомобіль швидкої допомоги з увімкненими проблисковими маячками та сиреною рухається по жвавих вулицях. Перевірялася реакція водіїв, а також їх готовність дотримуватися правил і поступатися дорогою.
☝️Під час рейду зафіксований випадок, коли вантажівка не поступилася дорогою машині швидкої допомоги. Зі слів водія, він не почув сигнал сирени через гучний шум двигуна. За це порушення водієві виписано штраф у розмірі 680 грн.. Також виявлено порушення з боку літнього водія, який теж не почув сигнал швидкої допомоги. Однак, у його випадку правоохоронці обмежилися усним попередженням, враховуючи вік і можливе зниження чутливості до звуків.
💬«Бувають ситуації коли ми веземо до лікарні важкого хворого, а водії слухають музику або просто не уважні. А ми поспішаєм на критичний виклик або транспортуємо пацієнта у важкому стані до лікарні. В таких випадках кожна хвилина або навіть секунда є важливими і впливють на стан хворого та якість медичної допомоги» - зауважує лікар з медицини невідкладних станів Мирослава ШЕКЕТА.
Василь РУСНИК за кермом «швидкої» вже 22 роки. Розповідає, що за останні роки водії набагато краще поступаються дорогою автомобілю швидкої:
💬 «Коли поступає критичний виклик, то майже завжди в межах міста ми встигаємо доїхати за 10 хвилин. Хоча бувають і форс-мажорні обставини - затори у час пік, взимку замети на дорогах»...
📌Операція «Маячок» нагадала водіям про те, наскільки важливо залишатися уважними і готовими поступитися дорогою спецтранспорту. Кожна поступка на дорозі — це шанс врятувати життя.
Перейти на сайт