Новини Закарпаття

18 жовтня в обласному центрі Закарпаття відбудеться «Книга-фест – 2024

💫📚 18 жовтня в обласному центрі Закарпаття відбудеться «Книга-фест – 2024». Головна літературна подія року пройде в артгалереї «Ужгород».

📍Цієї п’ятниці з 10.00 до 18.00 на мешканців та гостей краю чекатиме насичена програма – книжкова виставка, спілкування з письменниками та видавцями, конкурс на найкращий друкований продукт, мистецькі виступи та багато іншого. Детально про традиції та новинки заходу сьогодні розповіли на брифінгу.

✅ Заступниця начальника управління інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю департаменту стратегічних комунікацій, національностей та релігій Закарпатської ОВА Марина Чепа-Марковці відзначила, що свою участь у тринадцятому фестивалі-ярмарку вже підтвердили 9 видавництв, одне з яких – з-поза меж області.

💬 «Такий захід на Закарпатті ми проводимо щорічно. „Книга-фест“ не має прив’язки до якоїсь дати чи події, але зараз він як ніколи на часі. Наша реальність свідчить про те, що за пам’ять і серця людей треба боротися, насамперед важливо це робити за допомогою українського друкованого слова. Тож у непростий час війни ми організовуємо таку важливу культурно-мистецьку подію, котра об’єднає авторів, видавців і читачів краю», – підкреслила Марина Чепа-Марковці.

🙌 За її словами, на фестивалі будуть представлені різножанрові твори як для дорослих, так і для найменших читачів. Під час заходу можна буде придбати книги від видавництв з автографами авторів. Крім того, гості матимуть нагоду долучитися до благодійної ініціативи – збору коштів для придбання FPV-дрона для наших захисників.

➡️ Цього року захід матиме чимало новинок. Зокрема, зміниться час проведення традиційного конкурсу «Мистецтво книги». Переможців у 13 номінаціях журі обиратиме протягом тижня після «Книга-фесту – 2024». Також на фестивалі вперше разом з творами професійних письменників презентують дебютну збірку закарпатського воїна, котрий з 2014 року захищає нашу країну на фронті.

💬 «Євген Грін – унікальний автор, адже творить там, де, здається, неможливо перейматися мистецтвом. Рукопис поезії та прози, народженої в окопах та бліндажах, уродженець с. Тросник, що на Виноградівщині, видав власним коштом. Свою першу книгу про війну по гарячих слідах „Народжені волею“ захисник присвятив побратимам – живим та полеглим», – наголосив заступник голови обласної організації Національної спілки письменників України, завідувач філіалу художнього музею ім. Й. Бокшая «Народний літературний музей Закарпаття» Василь Густі.

🔹18 жовтня обов’язково завітайте до артгалереї «Ужгород» (проспект Свободи, 26).
⏰ Офіційне відкриття «Книга-фесту – 2024» о 10.00, а вхід для всіх охочих вільний протягом дня.

Детальніше про фестиваль дивіться у відеозаписі брифінгу 👉 https://tinyurl.com/nhfxzybp.
Перейти на сайт