Перший тифлокомплекс для людей із порушеннями зору запрацював в Ужгороді (відео)

жовтня 14 / 2024


Перший тифлокомплекс для людей із порушеннями зору запрацював в Ужгороді. У міській дитячій бібліотеці «Казка» облаштували міні-простір для відвідувачів з інвалідністю. Тут створили два робочі місця, де вони можуть читати звичайні книги та користуватись компʼютером. Дисплей Брайля з інтегрованою клавіатурою – це унікальне рішення «все в одному», що включає динамічний 40-комірковий брайлівський дисплей і звичайну комп’ютерну клавіатуру.

Завдяки ньому відвідувачі із інвалідністю можуть користуватись комп’ютером, на якому встановлена спеціальна програма. А це – стаціонарний відеозбільшувач із функцією читання вголос. Щось на кшталт екранної лупи, що чітко збільшує тексти і фотографії, аби відвідувачі могли самі обрати прийнятний режим для сприйняття інформації. Або ж будь-який друкований текст можна прослухати приємним голосом на 2 десятках мов, у тому числі й українською. 338 тисяч з гаком вартість тифлокомплексу.

Його придбали за кошти міського бюджету у межах реалізації Національної стратегії із створення безбарʼєрного простору в Україні на період до 2030 року . Завдяки цим пристроям бібліотечні послуги стануть доступними для всіх користувачів. Нагадаємо, скористатись тифлокомплексом можна у бібліотеці по вулиці Богдана Хмельницького, 3.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар