Новини Закарпаття

Гуманітарний візит прибув на Закарпаття чеської делегації з краю Височина

Гуманітарний візит на Закарпаття чеської делегації з краю Височина

👌 Команда голови крайового уряду краю Височина та керівником благодійного фонду «VIZA» Зденека Кадлеца продовжує допомагати нашому краю.
👉 Зокрема, сьогодні благодійники передали:
- Мукачівському будинку дитини автомобіль Ford Fusion;
- Військовим 24 окремої бригади автомобіль Renault combi;
- Центру медико-соціальної експертизи автомобіль Ford Transit;
- Ужанському національному парку вантажівку IVECO та кущорізи;
- Закарпатській обласній клінічній лікарні імені А. Новака – транспортний візок та носилки;
- Свалявській гімназії №1 парти, стільці та комп'ютер;
- Керецьківській територіальній громаді 31 соціальне ліжко.
☝️ Разом із представниками Чеської республіки голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай та керуюча справами Мирослава Ливч оглянули процес будівництва реабілітаційного центру в Ужгороді. Наразі тут вже повністю зведене нове приміщення – добудови до основного корпусу, облаштовано підземні комунікації, тривають скління вікон будівлі та прокладання внутрішніх комунікацій.
👉 Загалом реалізація проєкту «4.5.0. Recovery Center» йде за планом. Будівництво реабілітаційного центру для військових відбувається за активної фінансової підтримки 5 країв та МЗС Чеської республіки.
👉 Також делегація з краю Височина в селі Ставне, що на Великоберезнянщині оглянула майбутній інвестиційний проєкт – амбулаторію.
🇺🇦🤝🇨🇿 «Вдячний нашим чеським друзям за допомогу у забезпеченні транспортом і такими, вкрай необхідними, вантажами наших обласних закладів, - зазначив Роман Сарай. - Цінуємо допомогу чеського народу у цей складний для України час. Разом переможемо!»
Перейти на сайт