Цікаво, весело та пізнавально – так відгукувалися про день, проведений з прикордонниками, учні та педагоги Великоберезнянського ліцею

жовтня 12 / 2024
НА ЗАКАРПАТТІ ПРИКОРДОННИКИ ВЛАШТУВАЛИ ДЛЯ МАЛЕЧІ ПІЗНАВАЛЬНЕ СВЯТО

Цікаво, весело та пізнавально – так відгукувалися про день, проведений з прикордонниками, учні та педагоги Великоберезнянського ліцею.
Військовослужбовці відділу «Великий Березний» запросили до себе школярів, аби розповісти їм про професію охоронця державних рубежів та продемонструвати автомобільну і спеціальну техніку яку вони використовують у службовій діяльності.

Звісно, найцікавішою частиною заняття стала його практична частина. Дітлахи були у захваті від запуску безпілотника, із затамованим подихом спостерігали за роботою службових собак, з цікавістю розглядали автомобільну техніку, тепловізори і біноклі, а також вправлялися у розбиранні та збиранні зброї.

До заходу долучилися й курсанти Національної академії Держприкордонслужби, які наразі проходять практичну підготовку у підрозділі. Вони розповіли про прикордонний виш та про специфіку навчання у ньому.
Насамкінець, прикордонники почастували гостей смачним чаєм та солодощами.

До слова, заходи такого характеру проводяться Чопським прикордонним загоном зі школярами та студентами місцевих навчальних закладів систематично та мають на меті формування національно-патріотичної свідомості у молоді. Вони завжди цікаві і пізнавальні для юнацтва, до того ж, дають розуміння важливості роботи співробітників ДПСУ.
Державна прикордонна служба України – прозора організація, яка відкрита для взаємодії та діалогу з громадськістю, експертною спільнотою, а також із усіма зацікавленими сторонами.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар