Новини Закарпаття

Ужанському національному парку – 25 років

Ужанському національному парку – 25 років


👌 Голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай та керуюча справами Мирослава Ливч взяли участь у науково-практичній конференції з нагоди 25-ої річниці створення Ужанського національного парку.
☝️ «Історія Ужанського національного парку, звісно, не обмежується цими 25 роками, - відзначив Роман Сарай. - Перші кроки щодо створення заповідної зони тут були здійснені ще за часів Австро-Угорщини. Тоді задля збереження пралісів був створений один із перших у Карпатах лісовий резерват “Стужиця” на площі 331 гектарів. Нині площа національного парку сягає понад 46 тисяч гектарів. Він є найбільшим серед аналогічних резерватів Центральної Європи. Букові праліси включені до світової спадщини ЮНЕСКО. Тож, є чим пишатися. Але, водночас, є куди рухатися та розвиватися».
🇺🇦🇵🇱 Одним із таких напрямків, за словами голови обласної ради, може стати туризм. «Вірю, що нам зрештою вдасться добитися рішення щодо відкриття міжнародного пункту пропуску Лубня-Волосате, - наголосив Роман Сарай. - Наші польські партнери з Підкарпатського воєводства також підтримують ідею створення еко-переходу - для пішоходів, велосипедистів та електромобілів. Переконаний, що це дасть суттєвий поштовх не лише розвитку Нацпарку, але й закарпатському туризму в цілому».
🤝 Голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай та керуюча справами Мирослава Ливч від усього депутатського корпусу привітали колектив Ужанського нацпарку з ювілеєм та подякували працівникам за сумлінну працю - особливо тим, хто нині мужньо боронить нашу державу. Побажали усім міцного здоров’я, натхнення, нових професійних успіхів та швидкої перемоги!
👌 З нагоди ювілею Роман Сарай та Мирослава Ливч також нагородили директора Ярослава Шукаля та працівників Ужанського національного парку грамотами Закарпатської обласної ради.
Перейти на сайт