Новини Закарпаття

Закарпатський бізнес долучають до європейських спрощень під час митних процедур





Закарпатський бізнес долучають до європейських спрощень під час митних процедур

Досить плідним виявився цей робочий тиждень щодо проведених закарпатськими митниками зустрічей із суб'єктами зовнішньоекономічної діяльності, присвячених залученню бізнесу активніше користуватися процедурою спільного транзиту, а також перевагами від отриманих авторизацій на спрощення чи інституту авторизованих економічних операторів.

Конструктивний діалог проведено із представниками ТОВ "ФОРШНЕР УКРАЇНА" та ПрАТ "ЄВРОКАР", яким акцентовано на успішний досвід інших підприємств після проходження ними процедури самооцінки для отримання статусу.

- «Попри війну, яку веде росія проти України, в різних регіонах бізнес активно долучається до інституту АЕО, щоб користуватися відповідними перевагами та спрощеннями. Зростання темпів долучення свідчить про прозорість та надійність бізнесу, який подається на отримання авторизацій, - зауважив присутнім в.о. заступника начальника Закарпатської митниці Василь Татош, наголосивши: - Адже завдяки цьому статусу ви зможете отримати найвищу ступінь довіри та низку спрощень під час митних процедур.

Відтак представники компаній висловили зацікавленість отримати можливість економити на митній логістиці. І вже працюють над вивченням питання отримання статусу авторизації АЕО та досліджують критерії запропонованих переваг.

Також згадано, що використання системи NCTS стає дедалі популярнішим серед субʼєктів господарювання при здійсненні експортно-імпортної діяльності.

Отримання відповідних авторизацій на транзитні спрощення за NCTS на сьогодні є актуальним, адже це ІТ-інструмент, який технічно дозволяє бізнесу використати єдину митну декларацію з єдиною гарантією для переміщень між 36 країнами Конвенції.

Більше про статус АЕО та авторизації на застосування спрощень за посиланням:
https://customs.gov.ua/deiaki-pitannia-funktsionuvannia-avtorizovanikh-ekonomichnikh-operatoriv

☝🏼 Детальніше про NCTS можна ознайомитись за посиланням: https://customs.gov.ua/rezhim-spilnogo-tranzitu-ncts



Перейти на сайт