Новини Закарпаття

Транскордонне співробітництво відіграє вагому роль у розвитку Закарпаття та його громад



🤝 Транскордонне співробітництво відіграє вагому роль у розвитку Закарпаття та його громад, це особливо важливо зараз – в умовах повномасштабної війни. Одним із пріоритетних завдань залишається втілення грантових проєктів за програмою Interreg NEXT Польща – Україна 2021-2027.

🇵🇱🇺🇦 Ключові аспекти реалізації ініціатив та посилення партнерства задля взаємного розвитку закарпатські стейкхолдери обговорили спільно з експертами бранч-офісу PL–UA 2021–2027.

✅ Під час відкриття заходу заступник голови ОВА Юрій Гузинець підкреслив, що наша область має багаторічний успішний досвід співпраці з сусідніми країнами. Зокрема, регіональні проєкти неодноразово ставали переможцями різних програм транскордонного співробітництва.

За його словами, реалізація міжнародних грантових ініціатив важлива для сталого розвитку Закарпаття, котре межує одразу з кількома країнами. Втілення транскордонних проєктів також сприяє надходженню додаткових коштів до бюджетів та дає можливість територіальним громадам краю наближатися до стандартів ЄС☝️

💬 «Перед початком наступного програмного періоду раджу всім обов’язково скористатися цією унікальною можливістю, реалізувати свою амбітну ідею, яка матиме значущу цінність і житиме навіть після завершення проєкту», – наголосив Юрій Гузинець - заступник голови Закарпатської ОВА.

🔍 У межах консультаційної зустрічі представники регіональної влади, місцевого самоврядування, громадських організацій та інші поглибили свої знання про Програму Interreg NEXT 2021-2027.

📍Вони також мали можливість поділитися власним досвідом участі в транскордонних проєктах та обговорити механізми успішної реалізації таких ініціатив у нашому регіоні. Окремо працювали й над визначенням пріоритетів і напрямків для програмного періоду наступного року.

🙌 Нагадаємо, що в межах програми Interreg NEXT Польща – Україна відібрали 10 проєктів від Закарпаття за напрямами «Охорона здоровʼя», «Довкілля». Для їх втілення ЄС надасть близько 8,5 млн євро грантових коштів.





Перейти на сайт