Новини Закарпаття

Голова Закарпатської ОВА відвідав унікальний госпіталь, який лікарі називають «метро», на передовій

☝️Керівництво області готове комунікувати з донорами, щоб допомогти розширити мережу прифронтових госпіталів.

Голова Закарпатської ОВА, Мирослав Білецький на офіційній сторінці в мережі фейсбук повідомляє про свою поїздку на передову.

🏥👨‍⚕️Під час поїздки до наших захисників на передову відвідав унікальний госпіталь, який лікарі називають «метро». І невипадково, бо знаходиться він глибоко під землею.

➡️Ідейним натхненником його будівництва став Роман Кузів, командир угрупування медичних сил і засобів «Схід». Викликає подив, наскільки фахово може підійти медик до реалізації такої ініціативи і як проєктант, і як експерт.

☝️З метою безпеки напрям не вказую, однак дуже б хотілося, щоб він такий був не один, щоб такі шпиталі були по всій лінії фронту.

🏗️Збудували його на базі великих сталевих бункерів. Щоб забезпечити функціонування стабпункту, тут є система вентиляції, водопостачання та водовідведення, альтернативні джерела живлення. За добу у 4 операційних можуть надати допомогу близько сотні поранених бійців. Є сучасне багатофункціональне обладнання від партнерів, власна лабораторія. Особлива гордість персоналу – чистота та стерильність, яких вдається дотримуватися у польових умовах.

🪖Попри відносно невисоку вартість вражений масштабами конструкції, тим, як тут усе злагоджено працює. Його перевага в тому, що він знаходиться дуже близько до лінії зіткнення, тому потрапляючи сюди невдовзі після поранення, військовий має значно більше шансів вижити.

☝️Тому потрібно, щоб таких локацій було більше, щоб до їх будівництва доєднався великий бізнес, міжнародні партнери. Зі свого боку готовий комунікувати з донорами, щоб допомогти розширити мережу прифронтових госпіталів.

🇺🇦Кожне життя важливе, тому маємо зробити все, щоб врятувати після поранень якомога більше захисників і захисниць!







Перейти на сайт