Новини Закарпаття

Закарпатський єпископ УПЦ закликає погодитися з територіальними втратами України


«Беручи до уваги те, що наразі перемогти путінсько-гундяєвський тоталітарний режим Російської Федерації воєнним чином, без розгортання широкомасштабної третьої світової війни (яка нікому не потрібна), Україна повинна погодитися з тимчасовими територіальними вимушеними втратами, визнаючи і надалі захопленні ворогом українські території, як фактично окуповані Російською Федерацією з попушенням норм міжнародного права» - йдеться в дописі єпископа Віктора Бедя та керуючого Мукачівсько-Карпатською єпархією Православної Церкви України.

Повідомляє –https://transcarpathia.news/zakarpatskyj-episkop-zaklykaye-vyznaty-porazku-ukrayiny/


Заява єпископа Віктора Бедя, керуючого Мукачівсько-Карпатською єпархією УПЦ, викликає великий резонанс через її відхилення від офіційної позиції України щодо територіальних втрат. Вона суперечить поглядам президента Володимира Зеленського, який категорично відкидає будь-які поступки агресору і наголошує на необхідності повернення всіх окупованих територій.

Єпископ Бедь апелює до реалістичної оцінки ситуації та пропонує прийняти тимчасові втрати, що може бути інтерпретовано як заклик до дипломатичних компромісів. Він також підписується як голова Всеукраїнського товариства борців за незалежність України, що робить заяву ще більш суперечливою.

Як реагуватимуть правоохоронні органи або політичні кола, залишається питанням. Така заява може стати причиною активізації дискусій як всередині країни, так і на міжнародній арені. Якщо вона не викличе офіційної реакції, це може свідчити про можливі зміни в політичній риториці української влади, про що, як зазначено, вже згадують західні ЗМІ.

Подібні висловлювання можуть також вплинути на позицію громадськості щодо війни, викликаючи обговорення прийнятності компромісів і подальшої стратегії України у протистоянні з Росією.
Перейти на сайт