Новини Закарпаття

«Стійкість одного. Стійкість мільйонів» – захід з такою назвою з нагоди Всесвітнього дня психічного здоров’я провели в Ужгороді

🙌 «Стійкість одного. Стійкість мільйонів» – захід з такою назвою з нагоди Всесвітнього дня психічного здоров’я провели в Ужгороді. Його організували в межах реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», яку ініціювала перша леді Олена Зеленська.

Відкриваючи подію, Юрій Гузинець - заступник голови Закарпатської ОВА наголосив, що ментальна стійкість є не менш важливою, ніж фізична, і вона допомагає продовжувати боротьбу за наше майбутнє разом із нашими захисниками. Сьогодні кожна сфера життєдіяльності має допомогти людині знайти ту точку опори, в якій можна було б відчути себе ментально цілісним.

💬 «Зараз підтримка психічного здоров’я стала одним із пріоритетних завдань державної політики, в основі якого – ефективна система доступних послуг, якими зможуть скористатись усі, хто цього потребує», – підкреслив Юрій Гузинець та вручив обласні відзнаки всім тим, хто зробив вагомий внесок у реалізацію національної ініціативи Ти як? на Закарпатті.

📍Регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоровʼя в нашій області Таїсія Симочко окреслила окремі аспекти реалізації ініціативи на Закарпатті та презентувала основні напрацювання.

👉 Під час панельної дискусії «Стійкість – яка вона в регіональному вимірі та в персональних історіях?» ішлося про актуальні питання створення ефективної системи підтримки психічного здоров’я населення та умов для формування психологічної стійкості окремого мешканця нашого краю. Учасники також обговорили важливість посилення координації між різними службами, інституціями й організаціями, поділилися власним досвідом та успішними практиками.

🔗 Захід «Стійкість одного. Стійкість мільйонів» об’єднав представників влади, імплементаторів програми «Ти як?» на місцевому рівні, громадських організацій, ветеранських просторів, міжнародних донорів, психологів ДСНС, поліції, експертів та інших.
Перейти на сайт