Новини Закарпаття

Проблемні питання наповнення місцевих бюджетів стали темою робочої наради, яка відбулась сьогодні під головуванням Владіслав Кич - голова Рахівської РДА

Проблемні питання наповнення місцевих бюджетів стали темою робочої наради, яка відбулась сьогодні під головуванням Владіслав Кич - голова Рахівської РДА.

Участь в нараді взяли голова Рахівської районної ради Діана Бабинець, керівники та представники всіх територіальних громад району, Рахівської державної податкової інспекції ГУ ДПС у Закарпатській області, керівники окремих підрозділів РВА, а також керівники районних філій ДП «Ліси України».

На зустрічі йшлося про наповнення та використання місцевих бюджетів в умовах воєнного стану, стан економіки та проблемні питання що виникли на даний час. Також предметом обговорення стало питання реформи управління лісової галузі, адже для всіх громад Рахівського району лісова та деревообробна галузі є не тільки основним наповнювачем місцевого бюджету, а й суб’єктом вирішення щоденних соціальних питань. Як показав аналіз, з моменту створення філій ДП «Ліси України», штатна чисельність працівників лісової галузі значно зменшилася, що в свою чергу призвело до зменшення сум місцевих податків, зокрема податку на доходи фізичних осіб (ПДФО), який перераховується також до місцевого бюджету за місцезнаходженням такого підрозділу, що дозволяє громадам планувати і реалізовувати соціально-економічний розвиток їх територій. Під час діалогу стало зрозумілим, що подальше реформування лісової галузі, може призвести ще до чергового зменшення сум місцевих податків, у результаті скорочення штатної чисельності працівників районних філій діючих на даний час.
Вирішення даного питання є нагальним та важливим для місцевих громад, для цього були визначені конкретні заходи та відповідальні особи для їх реалізації.

Головне: спільний діалог – важливий інструмент у пошуку шляхів подолання проблем, з якими стикаються громади під час війни, зокрема, у частині наповнення місцевих бюджетів.

З органами місцевого самоврядування, керівниками підприємств та установ району ми продовжуємо працювати з метою оперативного вирішення проблемних питань.

Разом – до перемоги!
Перейти на сайт