Новини Закарпаття

Прикордонники Чопського загону практикувалися у психологічній саморегуляції




ПРИКОРДОННИКИ ЧОПСЬКОГО ЗАГОНУ ПРАКТИКУВАЛИСЯ У ПСИХОЛОГІЧНІЙ САМОРЕГУЛЯЦІЇ

До Всесвітнього дня психічного здоров’я, який щорічно відзначають 10 жовтня, у Чопському прикордонному загоні було проведено заходи психологічної підтримки військовослужбовців. Державна прикордонна служба України є соціально відповідальною установою, яка цінує кожного співробітника та піклується про здоров’я і психологічний стан персоналу.

В умовах сьогодення, зокрема, у зв’язку із залученням значної кількості персоналу загону до виконання бойових завдань з відсічі збройної агресії росіян, надзвичайно актуальним постає питання підтримання психологічного здоров’я прикордонників та психологічного відновлення військовослужбовців, які повертаються з війни. Психологічна реабілітація воїнів інколи потребує тривалого періоду та допомоги кваліфікованих спеціалістів.

Зокрема, у межах реалізації програми МВС України «Пункт психологічних практик», психологиня Чопського прикордонного загону Ілона Равлик попрактикувала з персоналом найдієвіші вправи саморегуляції, спрямовані на покращення самопочуття. Метою проєкту є саме збереження психічного здоров’я прикордонників та формування у них стійкої звички піклуватися про свій ментальний стан.

Психологиня ознайомила персонал з протоколом саморегуляції психічних станів «Чотири стихії». Протокол «Чотири стихії» - це групи технік, спрямованих на керування певними процесами, головна мета яких – поліпшення самовідчуття, відновлення контролю за власним тілом, зниження впливу стресової події та, як наслідок, відновлення здатності активно діяти й приймати рішення.

Перейти на сайт