Новини Закарпаття

Міністри освіти України та Словаччини зустрілися із закарпатськими освітянами


В приміщенні Генерального консульства Словаччини в Ужгороді відбулася зустріч за участі міністрів освіти Словаччини та України Томаша Друкера та Оксена Лісового, представників обласної влади та дипломатів із вчителями та викладачами, що спеціалізуються на словацькій мові викладання.
☝️ Насамперед, міністри привітали вчителів із професійним святом – Днем працівника освіти. Оксен Лісовий подякував присутнім освітянам за те, що залишилися вірними своїй професії та країні. Міністр освіти та науки України також висловив слова вдячності на адресу обласної влади за сприяння розвитку національних меншин краю.
🤝 «Вдячний обласній владі за те, як вони розвивають словацьку спільноту і взагалі як вони сприяють розвитку культури і мови національних спільнот краю, - зазначив Оксен Лісовий. – Закарпаття – багатонаціональний регіон, але ви робите усе можливе, щоб кожна спільнота мала своє сприятливе середовище. Та ж 4 школа, яку ми прагнемо зберегти як ліцей і обов’язково його збережемо. Або ж ваші ініціативи з проведення учнівських олімпіад з мов національних спільнот… Усе це розвиває як саме середовище національних спільнот, так і дозволяє українцям долучатися до пізнання інших культур та мов».
👌 Присутні на зустрічі з освітянами виконувач повноваження голови Закарпатської обласної ради Василь Дем’янчук та керуюча справами обласної ради Мирослава Ливч запевнили Томаша Друкера та Оксена Лісового у тому, що й надалі обласна влада докладатиме максимум зусиль задля розвитку культур та мов національних спільнот.
Перейти на сайт