Новини Закарпаття

На Закарпатті стартував тренінг із питань справ і політики Європейського союзу




🇺🇦🇪🇺🇷🇴 На Закарпатті сьогодні розпочав роботу тренінг із питань справ і політики Європейського союзу. Захід було організовано Міністерством закордонних справ Румунії та Румунською агенцією з міжнародного розвитку за підтримки Офісу Віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України.
👉 Метою тренінгу є розвиток фахових компетенцій співробітників обласних військових і державних адміністрацій, презентування успішного досвіду євроінтеграції держав, які вже стали членами ЄС, підвищення кваліфікації державних службовців та використання набутих знань для написання грантових проєктів. Надзвичайний і Повноважний посол Румунії в Україні Александр Віктор Мікула та консул Румунії в Солотвині Грацін-Флорін Пирву, вітаючи учасників тренінгу, наголосили на цілковитій підтримці України на шляху її вступу до ЄС та бажанні поділитися набутим досвідом щодо євроінтеграційних процесів.
☝️ Під час виступу заступник голови Закарпатської обласної ради Василь Дем’янчук привітав учасників заходу, відзначив величезний внесок Румунії у підтримці України на шляху до ЄС та підтримку з боку цієї країни під час війни з росією. «Щиро вдячний нашим румунським друзям за допомогу, яку вони надавали, надають і продовжують надавати Україні у цей складний час, - наголосив Василь Дем’янчук. – Завдяки нашим захисникам і захисницям, які боронять нині нашу державу, а також підтримці, яку здійснює Європейський Союз загалом та Румунія, зокрема, Україна обов’язково переможе».
🤝 Заступник голови обласної ради Василь Дем’янчук також подякував партнерам за незмінну багаторічну підтримку на шляху реалізації таких важливих проєктів. «Сьогоднішня зустріч є прикладом того, що ми разом - з вашою допомогою, рухаємося до ЄС. І навчання, яке відбуватиметься тут упродовж кількох днів, необхідне для того, щоб правильно використовувати інструменти, які надаються нам Європейським Союзом».
Перейти на сайт