НЗСУ провело плановий моніторинг у двох медичних закладах Закарпаття - в одному виявили порушення

жовтня 06 / 2024


НЗСУ в першому півріччі 2024 року провело плановий моніторинг у двох медичних закладах Закарпаття - в одному виявили порушення

До планового моніторингу потрапили Обласний клінічний центр нейрохірургії та неврології (за пакетом з лікування інсультів) та Ужгородський міський пологовий будинок (за пакетом з пологів).

За результатами моніторингу зауваження до Центру нейрохірургії відсутні, а до пологового будинку є.

«Моніторинг пологового будинку виявив суттєві порушення. Зокрема, щодо наявності необхідного обладнання, цілодобового проведення інструментальних досліджень, щеплень новонароджених, дотримання інфекційного контролю тощо. За результатами моніторингу, до пологового будинку буде застосовано перерахунок коштів», – сказала голова НСЗУ.

Також, автоматичний моніторинг виявив, що в 4-х медзакладах Закарпатської області в першому півріччі 2024 року показник проведення кесаревих розтинів сягнув понад 30%. Це не відповідає жодним міжнародним нормам. Тож, наступного року НЗСУ укладатиме договір на пологи лише з тими медзакладами, в яких показник проведення кесаревих розтинів становить не більше 25%.

Закарпаття 24
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар