Новини Закарпаття

В Закарпатті проходять обшуки у фігурантів незаконного переправлення військовозобов'язаних через кордон


Співробітники головного оперативно-розшукового відділу Мукачівського прикордонного загону, спільно з поліцейськими Департаменту міграційної поліції та слідчого відділу Печерського управління поліції м. Києва, під процесуальним керівництвом Печерської окружної прокуратури, провели серію санкціонованих обшуків. Обшуки відбулися за місцями проживання та у транспортних засобах осіб, причетних до незаконного переправлення через державний кордон військовозобов'язаних чоловіків.

У липні 2024 року правоохоронці викрили і знищили канал незаконного переправлення осіб через кордон у Рахівському районі. Під час операції було затримано одного з організаторів. Зловмисник намагався переправити трьох чоловіків до Румунії, отримавши за це 30 тисяч доларів США. Факт отримання частини суми – 10 тисяч доларів – задокументовано. Організатора затримали згідно з порядком, передбаченим ст. 208 КПК України, і йому оголошено підозру за ч. 3 ст. 332 КК України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

Крім того, було викрито діяльність організованого злочинного угруповання, до складу якого входило 7 осіб. Організатор угруповання перебуває за кордоном, у США, і йому також оголошено підозру. Наразі вирішується питання його екстрадиції.

Під час обшуків вилучено докази: транспортні засоби, електронні носії інформації, чорнові записи, мобільні телефони та значні суми грошових коштів у різній валюті.

Слідчі дії тривають.

Прес-служба Мукачівського прикордонного загону
Перейти на сайт