Новини Закарпаття

Як швидко та правильно повідомити про правопорушення: інструкція від патрульної поліції Закарпатської області

Як швидко та правильно повідомити про правопорушення: інструкція від патрульної поліції Закарпатської області⬇️


Кожен з нас може стати свідком правопорушення і від того, наскільки швидко та правильно ми зреагуємо, залежить безпека оточуючих та оперативність вирішення ситуації. Ось кілька простих порад, як повідомити поліцію про порушення:

➡️Будьте уважними до деталей. Якщо ви стали свідком правопорушення, спробуйте запам’ятати якомога більше деталей: місце, час, опис підозрюваних, транспортні засоби, номерні знаки та будь-які інші важливі особливості.

➡️Наберіть номер "102". Це найшвидший і найефективніший спосіб повідомити про злочин або правопорушення. Оператор запише всі ваші дані та передасть їх найближчому патрулю. Дайте чіткі відповіді на всі запитання оператора, щоб інформація була максимально точною.

➡️Якщо ваша ситуація не є терміновою, скористайтеся веб-сайтом Національної поліції — розділ "Подати заяву онлайн" дозволяє повідомити про правопорушення з будь-якого пристрою з доступом до інтернету.

➡️Будьте готові співпрацювати.
Після вашого повідомлення поліція може звернутися до вас для уточнення деталей або свідчень. Намагайтеся бути доступними та у разі потреби сприяти слідству.

➡️Анонімні повідомлення.
Якщо ви не бажаєте розголошувати про себе — можна залишити анонімне повідомлення, однак такі звернення можуть бути обмеженими у подальшому розслідуванні.

Швидка та точна інформація від громадян допомагає поліції діяти оперативніше та ефективніше. Разом ми можемо зробити наші міста безпечнішими!
Перейти на сайт