Новини Закарпаття

В Ужгороді відзначили школярів-двохсотбальників за результатами НМТ та переможців фінальних етапів учнівських олімпіад і міжнародних конкурсів

Сьогодні голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай взяв участь у нагородженні переможців всеукраїнських і обласних олімпіад та конкурсів – талановитих, розумних, кмітливих. Їхній інтелектуальний потенціал – це можливості для втілення змін, реалізації задумів, що сприятимуть розвитку нашої держави.
📌 Роман Сарай привітав переможців різноманітних олімпіад та конкурсів із здобутими результами та ще одним кроком до втілення своєї мети. Разом із заступником голови Закарпатської ОВА Юрієм Гузинцем вручив грошові сертифікати.
📌 Цього року за максимальну кількість балів з одного предмета на НМТ 30 тис. грн отримали 13 випускників Ужгородського наукового ліцею. По 7 тис. гривень за І місце, 5 тис. грн – за ІІ та 3 тис. грн – за ІІІ місце одержали призери фінальних етапів різних інтелектуальних загальнонаціональних змагань.
📌 35 школярів стали переможцями й лауреатами всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів. 13 учнів здобули призові місця на Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України, ще 10 юних закарпатців – на Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка та Міжнародному конкурсі з української мови імені Петра Яцика.
📌 Грошовими преміями відзначили й призерів обласного конкурсу «Малюнок, вірш, лист до мами». Девʼятеро талановитих школярів отримали по 3 тис. гривень за І місце, 2,5 тис. грн – за ІІ й 2 тис. грн – за ІІІ місце. Журі також визначило особливо активних учасників, яким також вручили заохочення в розмірі однієї тисячі гривень.
📌 Окремо голова обласної ради Роман Сарай подякував вчителям, які щодня вкладають частинку своєї душі у підготовку такої талановитої молоді і професійне свято яких – День працівника освіти, відзначатимуть цієї неділі. Саме від вчителів, за словами спікера ради, залежить, хто незабаром робитиме нашу державу сучасною, сильною та квітучою.
Перейти на сайт