Новини Закарпаття

Медико-соціальному реабілітаційному центру «Дорога життя» – 25 років



Установу для надання реабілітаційних послуг дітям та особам із фізичними та психічними вадами діє з 3 жовтня 1999 року, створили її міське товариство людей з інвалідністю «Оптиміст», Ужгородська міська рада з підтримки американського міста-побратима Корвалліса. Із перших днів і дотепер очікує заклад Олег Кириленко – лікар за фахом, людина надзвичайно віддана своїй роботі та вихованцям.

Сьогодні на обліку в закладі – 239 дітей та 40 осіб з інвалідністю, з них на щоденній основі 73 вихованці, а також 6 дітей із вимушено переселених родин. Працюють три відділення денного догляду та підтриманого проживання для осіб з інвалідністю від 3 років і дорослих. Найстарший вихованці – 52 роки. Крім того, на базі центру надаються послуги раннього втручання сім'ям, які виховують дітей із порушенням розвитку або ризиком порушення захворювання від народження до 4 років, консультують щодо підготовки дітей до переходу в навчальний заклад. Відділення медичної реабілітації зорієнтоване на покращення функціональних можливостей вихованців.

Сьогодні на базі центру створено громадську організацію «Дорога життя», яка надає соціальні послуги денного догляду за дітьми та особами з інвалідністю, а також підтримує проживання та виконує соціальне замовлення для мешканців міста.

За словами керівника закладу Олега Кириленка, протягом четвертого століття через «Дорогу життя» «пройшло» більше тисяч вихованців, які потім залишилися далі жити, навчатися, реалізовуватися в суспільстві, створювати сім’ю, народжувати дітей.

Із нагоди ювілею медико-соціального реабілітаційного центру «Дорога життя» в обласній філармонії напередодні відбулися урочистості. Привітали колектив та вихованців і представників обласної міської влади, які прийшли на свято та людей, які створювали центр, зокрема міського голови Ужгорода в 1998-2002 роках Степана Сембера, волонтера із Корвалліса Керол Полсон, міського голови Ужгорода в 1990-1994 роках Еміла Ландовського, виконавчий директор нідерландської організації Soft Tulip Ерік Блюмкольк, представники Ротарі-клубу «Ужгород» та інших організацій.



Вітання від керівника Ужгородської міської ради та грамоту передала директору закладу Олегу Кириленку передала заступник начальника департаменту соціальної політики міськради Світлана Аділова.



Чудовим дарунком присутнім стали виступи Заслуженого академічного Закарпатського народного хору та його соліста, заслуженого артиста України Олександра Садварія, а також самих вихованців «Дороги життя».


Перейти на сайт