На Закарпатті розпочав роботу дводенний міжнародний економічно – туристичний форум

жовтня 03 / 2024
На Закарпатті розпочав роботу дводенний міжнародний економічно – туристичний форум, де в центрі обговорення будуть питання енергетики, логістики, експорту та туризму.
👌Відкрив захід, привітав учасників. Наголосив на тому, що тема заходу дуже важлива, а правильні рішення у цій сфері можуть якісно змінити Закарпаття, його імідж і життя краян.
🚚Повномасштабне вторгнення внесло корективи у всі сфери життєдіяльності країни. Логістика, перевезення, інфраструктура – не виняток.
📍Згідно з даними системи єЧерга за 8 місяців 2022 року кордон перетнули 12 тисяч вантажних автомобілів, за такий же проміжок часу у 2023 – вже 45 тисяч, цьогоріч – 87 тисяч. Станом на сьогодні водії очікують у черзі 6-7 днів, щоб перетнути кордон.
☝️Мультимодальні термінали, контрейлерні перевезення – те, що допоможе нашій області стати логістичним хабом на перетині південної частини європейського транспортного коридору, відкриє шлях для нових можливостей залучити інвесторів, представників бізнесу, перевізників, які обирали для себе шлях через інші прикордонні регіони, минаючи Закарпаття.
👌Таких можливостей, які маємо ми, не має жодна інша область. Використати їх потрібно правильно. І ми готові співпрацювати з інвесторами у цьому напрямку.
📍Захід відбувся за підтримки Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні, а його регіональній координаторці Програми Есмі Умеровій у Закарпатській області вручив подяку від ОВА.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар