Новини Закарпаття

У Чехії прозвучала тривожна заява: чи доведеться Україні миритися з окупацією?


У Чехії поспішили прояснити ситуацію після висловлювань президента країни Петра Павела, який припустив, що частина українських територій може залишитися в тривалій окупації.
У Чехії прозвучала тривожна заява: чи доведеться Україні миритися з окупацією?
Заступник глави МЗС Чехії Ян Маріан наголосив, що Прага продовжує підтримувати Україну. У коментарі для Радіо Свобода він зазначив, що "Президент Павел – великий прихильник України і активно сприяє реалізації української формули миру. Як колишній генерал і солдат, він відверто оцінює військову ситуацію."
Маріан підкреслив, що тільки Україна має право вирішувати, на яких умовах завершити війну. Однак він зауважив, що будь-яке перемир’я буде тимчасовим, як і повідомив telegraf.

"Ми вже бачили це в 2014-2015 роках, коли підписувалися Мінські угоди," – додав він.
Чеський президент раніше заявив, що найбільш ймовірним підсумком війни може бути тривала окупація частини українських територій. Він вказав на те, що ані Україна, ані Росія не зможуть досягти своїх цілей на полі бою, тому "необхідно бути реалістом".

В Україні ж у відповідь на ці заяви підкреслили, що в питанні завершення війни не може бути тимчасових рішень, оскільки це лише призведе до нової ескалації конфлікту. Відновлення територіальної цілісності залишається ключовою умовою для завершення бойових дій.
Перейти на сайт