Новини Закарпаття

Новий прихисток для ВПО надали благодійники в Нересницькій громаді

Новий прихисток для ВПО надали благодійники в Нересницькій громаді

У Нересницькій територіальній громаді завершено зведення 10 будинків для внутрішньо переміщених осіб. Тут проживатимуть 37 людей, серед яких переважно сім'ї, що покинули свої домівки через війну. Проєкт реалізовувався понад рік завдяки підтримці місцевого та обласного бюджетів, а також благодійній допомозі організації Карітас Чеської Республіки. До співпраці долучилася також ГО «Людина у скруті», які надали меблі та техніку.

🔑 На сьогодні заселено 7 будиночків, ще три будуть передані новим мешканцям після визначення кандидатур.

На території також функціонує КНП "Нересницька поліклініка". 🏥 Крім того, переселений із Покровська дитячий реабілітаційний центр "Милосердя" функціонує тут із квітня 2024 р.

Історії людей зворушують серце. Валентина і Геннадій, що переїхали з Харкова, вже три роки орендують квартиру. Їхній син зараз захищає Україну під Покровськом. 💙💛 розповідають про своє життя у Харкові до війни та із болем кажуть, що втратили там усе.

Другу домівку знайшли у Нересниці і сім'я Ольги із Херсона - мати чотирьох діток.

Заступник голови Закарпатської обласної ради Василь Демʼянчук, вітаючи переселених українців, побажав їм щасливих і мирних років життя у нашому краї. Також висловив вдячність усім причетним за допомогу в реалізації цього вкрай важливого проєкту. Насамперед подякував Наталії Мацьковій - координації чеського проєкту, директору благодійного фонду Карітас ім. Олександра Хіри Івану Фіцаю, депутатам і голові Нересницькоі ТГ Василю Гасинцю, священикам о. Віталію та о. Івану - за конструктивну співпрацю у реалізації таких ініціатив.

Також із отриманням нового житла вітав переселенців і т.в.о голови ОВА, депутат обласної ради Мирослав Білецький, який разом із Василем Демʼянчуком пообіцяли вирішити низку поточних питань із кінцевим облаштуванням житла.
Перейти на сайт