Новини Закарпаття

Війна примусила сотні тисяч українців покидати рідні домівки, шукати притулку в інших областях країни чи за кордоном

🏘️🧳Війна примусила сотні тисяч українців покидати рідні домівки, шукати притулку в інших областях країни чи за кордоном.

🏡Чимало внутрішніх переселенців і досі проживають у шелтерах. Однак значну кількість сімей із прифронтових територій закарпатці прихистили у власних домівках.

💪Щоб допомогти таким небайдужим, у 2022 році започаткували державну програму «Прихисток». Її ціль – надати фінансову підтримку домогосподарствам, які безкоштовно надали своє житло переселенцям.

☝️Від початку дії програми в області таким помешканням скористалися більш ніж 128 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Власникам нарахували 65 млн 744 грн компенсації. Понад 62 млн грн вже оплатили, фінансові відшкодування на більш ніж 3 млн грн ще в процесі опрацювання.

📍У 2024 році витрати у межах програми «Прихисток» взяло на себе Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

📍Спілкуємося з міжнародними партнерами, обговорюємо можливості приєднатися до проєкту та сприяти у його фінансуванні у 2025 році.

🤝🇺🇦Дякуємо всім небайдужим закарпатцям, які у скрутну хвилину допомогли тим, хто цього потребував, подарували відчуття домашнього затишку та безпеки.
Перейти на сайт