В Ужгороді успішно функціонує єдиний на Закарпатті центр, що спеціалізується на нейрохірургії та неврології

вересня 24 / 2024

🏥В Ужгороді успішно функціонує єдиний на Закарпатті центр, що спеціалізується на нейрохірургії та неврології. Його фахівці широко відомі не лише на теренах нашої країни, а й за кордоном.

💉🩺Тут виконують найскладніші нейрохірургічні втручання, які не виконують в інших регіонах, зокрема на окремих ділянках мозку, надають допомогу пацієнтам з інсультами тощо. Згідно зі статистичними показниками у закладі фіксують найменшу в області летальність.

☝З 2023 року в Центрі нейрохірургії та неврології працює єдиний на Закарпатті біплановий ангіограф. Завдяки йому з’явилася можливість видаляти тромби із судин (тромбектомія). Цьогоріч закарпатські нейрохірурги провели вже 16 таких операцій. Крім того, з початку року з допомогою обладнання 41 пацієнту виконали відкриті нейрохірургічні втручання при інсультах.

📈З кожним роком кількість операцій зростає. Якщо у 2020 році фахівці закладу виконували 966 втручань, то у 2023 – вже 2148. Очікують, що цьогоріч сягнуть цифри 2300.

💪На базі Центру працює потужне реабілітаційне відділення, де відновлюються військовослужбовці після отриманих внаслідок бойових дій травм та поранень, пацієнти після операцій та інсультів.

📍Під час свого візиту на Закарпаття голова НСЗУ Наталія Гусак високо відзначила роботу фахівців Центру та закладу загалом через відсутність порушень при моніторингу та один з найвищих в Україні показників тромболізису та тромбектомії.

👍🤝Щоб Центр працював на такому високому рівні, дуже важливе матеріально-технічне забезпечення, умови, в яких лікарі можуть якісно виконувати свою роботу. Тому з перших днів роботи в ОДА це питання було моїм безумовним пріоритетом. І коли бачиш результати, показники, що невпинно зростають, розумієш, що всі зусилля варті того.

❤️‍🩹Кожне врятоване життя варте всього.


Категорія : Суспільство


Залишити Коментар