Новини Закарпаття

Комісія з питань освіти, науки, духовності та національних меншин розглянула низку важливих питань




☝️ Сьогодні, 23 вересня, під головуванням Ільдіки Орос засідала постійна комісія Закарпатської обласної ради з питань освіти, науки, духовності та національних меншин. Участь у засіданні взяли голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай, перший заступник Андрій Шекета, керуюча справами Мирослава Ливч, заступниця голови комісії Марія Сігетій та секретар Роланд Цебер та директорка Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Мар’яни Марусинець.
👉 Комісія розглянула питання щодо затвердження Плану формування мережі закладів освіти, що забезпечуватимуть здобуття повної загальної середньої освіти з 1 вересня 2027 року на території Закарпатської області. На думку депутатів це питання потребує доопрацювання.

👉 Марія Сігетій запропонувала розробити певний план дій та концепцію щодо створення на території краю мережі ліцеїв, вивчити демографічні дані щодо можливості навчання в закладах освіти дітей, транспортну доступність, отримати від територіальних громад фінансово-економічне обгрунтування створення навчальних закладів та протоколів громадського обговорення цього питання. Депутати вирішили зняти це питання з розгляду 16-тої сесії Закарпатської обласної ради.
👉 Члени комісії також розглянули лист Міністерства молоді та спорту України щодо запровадження мультиспортивного проєкту «Шлях чемпіонів». За словами директорки Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Мар’яни Марусинець мета цього проєкту – забезпечення можливостей для самореалізації дітей та молоді через поглиблені заняття фізичною культурою і спортом та формування спортивного резерву шляхом запровадження багатоступеневої моделі ефективної підготовки в умовах спеціалізованих спортивних класів у закладах середньої освіти.
👉 На першому етапі передбачається опанування технікою рухів, навчання діяти разом, формування звички активного способу життя вже в ранньому віці, набуття впевненості, вольових якостей через спортивні ігри. На другому та третьому етапах для учнів, які виявляють інтерес до спорту та прагнуть розвивати свої спортивні навички у поєднанні з повноцінною середньою освітою, відкриватимуться спеціалізовані спортивні класи.
👌 Загалом депутати погодили на розгляд 16-тої сесії Закарпатської обласної ради і низку інших питань
Перейти на сайт