Новини Закарпаття

Делегація Ужгородської міської ради бере участь у Днях України в Кошице



У Словаччині тривають 10-ті, ювілейні, Дні України в Кошице. Щорічний захід відбувається за сприяння словацько-української асоціації «FEMAN», його основна тематика – «Допомога українським дітям в умовах війни, яка триває в Україні, важливість ролі волонтерства та його допомоги Україні».

До роботи форуму долучилася й делегація Ужгородської міської ради – міський голова Богдан Андріїв, представники управління міжнародного співробітництва та інновацій, управління економічного розвитку міста.

минулорічні «Дні» спрямовані на збір гуманітарної допомоги для ЗСУ та для дітей, які постраждали під час війни. Крім того, із понеділка триває марафон безперервного плетіння маскувальних місць для українських військових у Культурпарку – долучитися можуть усі, хто прийде до волонтерського центру «Сплетіння». Сьогодні закінчили плести вже дев'яту сітку, всі відправлять українським захисникам.

Також у межах форуму провели вже традиційний забіг «Ветеранська миля» за участь російсько-української війни. Організатори підготували й велику культурну програму, працює фотовиставка «Закарпаття і війна. Два непрості роки» від Ужгородського прес-клубу, Форум громадських та неурядових організацій Словаччини, України та їхніх міжнародних партнерів / співпраця, досвід, потреби», а також Форум «Економіка, безпека, відновлення України та співпраця муніципалітетів з Україною».

Участь у «Днях України» беруть делегації з Харкова, Чернігова, Тернополя, Чернівців, Ужгорода та інших регіонів.


Перейти на сайт