Новини Закарпаття

Разом із Заступницею Керівника Офісу Президента Іриною Верещук провели нараду щодо стратегічних питань підтримки ВПО - Віктор Микита

Разом із Заступницею Керівника Офісу Президента Іриною Верещук провели нараду щодо стратегічних питань підтримки ВПО.

До засідання долучилися народні депутати з профільних комітетів ВРУ, які опікуються питаннями внутрішньо переміщених осіб.

З перших днів повномасштабної війни регіони та громади залучили власні ресурси для підтримки українців, які вимушено залишити домівки через російську агресію. Навантаження було колосальним, однак ми витримали та одразу почали реалізовувати поряд із державними локальні ініціативи, щоб допомогти людям.

За дорученням Президента Володимира Зеленського в кожному регіоні місцева влада забезпечила формування необхідного житлового фонду для ВПО. Це сотні тисяч місць для проживання, оновлені будівлі та приміщення.

В областях реалізовуються ініціативи з реконструкції та розширення освітніх осередків відповідно до збільшення кількості дітей, які разом з батьками переїхали з прифронтових територій. Освіта – завжди один з пріоритетів.

Разом з тим завдяки системній роботі ОВА та місцевого й релокованого бізнесу в областях створено десятки тисяч нових робочих місць, які вже зараз дають можливість серед інших і переселенцям знайти роботу за фахом та забезпечити гідне життя для своїх родин.

Є низка питань, які потребують законодавчого врегулювання. Тут разом з парламентарями рухаємося зустрічними курсами.

Дякую очільникам областей за ефективну та цілеспрямовану роботу. Регіональні ініціативи є надважливою складовою стратегії підтримки наших людей.

Дякую народним депутатам за увагу до внутрішньо переміщених осіб та тих, хто опинився в складних життєвих обставинах через війну.
Перейти на сайт