Новини Закарпаття

В Ужгороді правоохоронці обмінялися досвідом впровадження системи «Custody Records»




Днями на базі Ужгородського районного управління поліції відбувся «круглий стіл» за участі представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Закарпатській області, керівника Шостого слідчого відділу ДБР, представниці Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини та поліцейських Управління головної інспекції ГУНП в Закарпатській області. На зустрічі також були присутні працівники прокуратури й адвокатури

Основна тема робочої наради стосувалася функціонування системи відеомоніторингу «Custody Records» в підрозділах поліції різних областей країни. Присутні обговорили взаємодію в сфері дотримання прав людини, алгоритм реагування на повідомлення про порушення прав людини, подальші перспективи, а також деякі зміни щодо законодавства у даному напрямку.

Окрім цього, до заходів долучились інспектори з дотримання прав людини із числа структурних підрозділів Хмельницької, Львівської та Чернівецької областей. Поліцейські розповіли як про позитивні результати, так і про проблемні аспекти в роботі та шляхи їх подолання.

Така ініціатива покликана удосконалити роботу в напрямку захисту прав затриманих, а також проаналізувати та перейняти досвід колег.

Відділ комунікації поліції в Закарпатській області


Перейти на сайт