Новини Закарпаття

Інтерактивні «автобусні класи» організували для ужгородських школярів 4-5 класів



Інтерактивні «автобусні класи» для ужгородських школярів 4-5 класів у межах Європейського тижня мобільності організувала ГО «ФОРЗА» у співпраці з комунальним підприємством «Ужгородський міський транспорт» для сприяння управлінню освітою, управлінню міжнародного співробітництва та інновацій, відділу транспорту міської ради.

Вчора міськими автобусними маршрутами подорожували учні 5-а та 5-б класу Ужгородського ліцею ім.В.С. Гренджі-Донського №6. Цікава гра-вікторина «Едгар та його родина» допомогла дітям дізнатися, якими бувають види переміщення, які в Ужгороді є маршрути, де тримати наплічник, щоб він не заважав іншим пасажирам, як потрапити в автобусі на кріслі колісному, як оплатити проїзд за допомогою валідатора та ще багато корисних речей для самостійних подорожей містом.

Торкнулися також і важливих для сьогодення питань екології. також, представниця ГО «ФОРЗА» Дзвенислава Білоног закликала дітей відповідно ставитися до вибору транспорту, щоб пошкодити навколишньому середовищу. Автобус є одним з найоптимальніших варіантів завдяки його місткості та швидкості.

Учні ознайомилися, де є пандус для його використання маломобільними групами населення, які посідали на місці водія, жваво обговорювали питання мобільності між собою. Група супроводжував талісман Європейського тижня мобільності – Едгар, який став справжнім улюбленцем дітей! Під кінець заняття діти отримали світловідбійні браслети для підвищення безпеки під час прогулянок містом.

Загалом до Європейського тижня мобільності долучилося 5 ужгородських закладів освіти: ліцеї «Перспектива» (ЗОШ №2), «Імідж», імені В.С. Гренджі-Донського, №7 та №8. Цього тижня в ГО «ФОРЗА» планують залучити до активності 250 школярів.

Захід проходить в межах проекту «SMOOTH: стало видно переміщення до школи» за фінансову підтримку Шведського інституту.

Перейти на сайт