Новини Закарпаття

Поради для безпечної їзди в дощ - Патрульні поліцейські



Поради для безпечної їзди в дощ 🌧

Нагадуємо, що під час сильних опадів значно ускладнюється видимість та погіршується зчеплення коліс з дорогою. І першому і другому фактору можна успішно протистояти, якщо дотримуватись нескладних правил:

Знижуйте швидкість
На мокрій дорозі зчеплення з покриттям значно гірше. Навіть якщо здається, що ситуація під контролем, краще їхати трохи повільніше. Краще приїхати на 5 хвилин пізніше, ніж не приїхати взагалі.

Тримайте більшу дистанцію
Гальмівний шлях збільшується в рази на мокрій дорозі. Не тісніть на бампер попереднього авто — тримайте відстань, щоб встигнути зреагувати.

Перевірте фари
У дощ видимість стає гіршою, тому важливо переконатися, що ваші фари добре працюють. Вмикайте ближнє світло навіть удень, щоб бути помітними для інших водіїв.

Уникайте різких маневрів
Гальмування, прискорення і різкі повороти на мокрій дорозі можуть призвести до ковзання. Усі дії мають бути плавними, щоб уникнути заносу.

Слідкуйте за калюжами
Під великими калюжами можуть ховатися ями або інші небезпеки. Також, при проїзді через воду, є ризик гідропланування (втрати контакту з дорогою), що може стати причиною аварії.

Безпека на дорозі залежить не тільки від вашої майстерності, а й від обережності. Будьте уважні, зосереджені та не забувайте про правила дорожнього руху!

Бережіть себе та не порушуйте правил дорожнього руху!
Перейти на сайт