Новини Закарпаття

В Ужгороді сьогодні відбулося представлення громадськості детального профілю міста



В Ужгороді сьогодні відбулося представлення громадськості детального профілю міста із довгострокових рішень, пов'язаних із внутрішнім переміщенням населення. Документ дозволить чітко окреслити потреби громади та забезпечити координацію зусиль між різними організаціями задля формування адвокаційної політики із продовження донорської роботи в обласному центрі Закарпаття.

Долучилися до заходу представники Ужгородської міської ради, Ужгородської районної філії Закарпатського обласного центру Зайнятості, а також громадських та міжнародних організацій, які займаються, зокрема, наданням допомоги переселенцям.
Міський голова Богдан Андріїв зазначив, що зараз у місті офіційно близько 28 000 внутрішньо переміщених осіб, реальна ж цифра значно більша. У міських комунальних медзакладах надається амбулаторне, стаціонарне лікування, консультації, забезпечено доступ до освітніх (у школи цього навчального року пішли понад 1900 дітей переселенців), а також соціальних послуг.

Ці українці – вже члени нашої громади, тому ми маємо спільно працювати, щоб допомогти співвітчизникам інтегруватися у громаду, вирішувати питання, які їх турбують.

Богдан Євстафійович подякував представникам громадських організацій, донорам за величезну роботу із початку повномасштабної війни – гуманітарну, психологічну, соціальну та іншу допомогу, яку надавали і продовжують надавати українцям. Міська влада, сказав Богдан Андріїв, узагальнить напрацьовану інформацію за результатами сьогоднішнього заходу, щоб розуміти, що можна зробити, щоб полегшити життя українців, які приїхали в Ужгород через війну, а де знадобиться підтримка міжнародних донорів та організацій.

Під час стратегічної сесії виступили також представники міжнародних організацій УВКБ ООН, МОМ, Програми розвитку ООН в Україні, БФ «Карітас». Працівники профільних структурних підрозділів міської ради презентували довгострокові рішення, проєкти та ідеї у сферах економіки, охорони здоров’я, культури, соціального захисту населення тощо.

Учасники зібрання працювали у групах, щоб згенерувати конкретні пропозиції та рішення із кожної тематичної сесії. Результатом має стати фіналізація проєктних ідей та рішень для Ужгорода.

Стратегічну сесію організовано Ужгородською міською радою у партнерстві з Програмою розвитку ООН (UNDP) в Україні у межах проєкту «EU4Recovery –Розширення можливостей громад в Україні» (EU4Recovery) за фінансової підтримки Європейського Союзу, а також Агенцією регіонального розвитку Закарпатської області.



Перейти на сайт