Новини Закарпаття

Підписано меморандум щодо покращення умов перебування вихованців Вільшанського дитячого будинку-інтернату

Підписано меморандум щодо покращення умов перебування вихованців Вільшанського дитячого будинку-інтернату

☝️ В комунальній установі «Вільшанський дитячий будинок-інтернат» суттєво покращать умови проживання для вихованців. Про це сьогодні голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай разом із начальником КУ «Управління спільною власністю територіальних громад» Антоном Громовим, директоркою благодійної організації «Благодійний фонд «Комітет медичної допомоги в Закарпатті» Наталією Кабацій та директором Комунальної установи «Вільшанський дитячий будинок-інтернат» Богданом Кикиною підписали відповідний меморандум.
☝️ При підписанні також були присутні заступник Закарпатської обласної ради Василь Дем’янчук, керуюча справами Мирослави Ливч та директорка Департаменту соціального захисту Закарпатської ОВА Ольга Травіна.
☝️ Нині у Вільшанському дитячому будинку-інтернаті перебуває 189 вихованців. 19 дітей перевезли сюди із Кривого Рогу та Житомиру після початку війни. Усі вони - із розумовими та фізичними вадами.
☝️ Наразі вихованці вимушені проживати по 12-15 чоловік у кімнаті. По завершенню капітального ремонту будівель інтернату їх розмістять по двоє в приміщенні.
☝️ Вартість першої черги проєкту – 17,6 мільйона гривень. Фінансуються усі роботи Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини через Благодійний фонд «Комітет медичної допомоги в Закарпатті», який вже понад 20 років опікується Вільшанським дитячим будинком-інтернатом. З їхньою допомогою вихованці інтернату мають можливість навчання у 8-ми майстернях, повністю облаштованих матеріалами та технікою. А ще - працювати у теплиці та продавати власноруч виготовлені речі в інклюзивній кав’ярні-магазині. Також для випускників Вільшанського будинку-інтернату «Комітетом медичної допомоги в Закарпатті» в Тячеві був створений центр «Парасолька».
☝️ «Проєкт реалізовується з минулого року, - розповіла Наталія Кабацій Одне приміщення слугуватиме лежачим діткам із важкими фізичними вадами. Інше – для більш самостійних вихованців, але які все ж потребують допомоги персоналу. Також нещодавно розпочали реконструкцію ще однієї будівлі. У ній буде відділення відпочинку для батьків та відділення денного догляду для осіб з інвалідністю та майстерні зайнятості для підопічних».
🤝 Щиро вдячний благодійникам, які докладають багато зусиль для того, щоб забезпечити комфортні умови для проживання та навчання для вихованців Вільшанського дитячого будинку-інтернату, - зазначив голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай.
Перейти на сайт