Новини Закарпаття

На Закарпатті прикордонники долучилися до благодійного забігу

НА ЗАКАРПАТТІ ПРИКОРДОННИКИ ДОЛУЧИЛИСЯ ДО БЛАГОДІЙНОГО ЗАБІГУ НА ЧЕСТЬ ЗАГИБЛИХ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ
Забіг під назвою «Шаную воїнів, біжу за Героїв України» відбувся сьогодні в обласному центрі Закарпаття вчетверте.
Сьогодні у забігу взяли участь понад 1000 людей, серед яких чимало рідних загиблих захисників. Вшанувати пам’ять полеглих побратимів прийшли також майже чотири десятки прикордонників Чопського і Мукачівського загонів.
Військовослужбовиця відділу «Ужгород» Марія Шепентал пробігла сьогодні дистанцію довжиною два кілометри на честь свого батька - підполковника Віктора Шепентала, який загинув 10 жовтня 2014 року внаслідок бойового зіткнення з незаконними формуваннями в районі населеного пункту Новотроїцьке Донецької області.
Прикордонник Василь Беца подолав дистанцію завдовжки п’ять кілометрів на честь свого друга – полеглого прикордонника Романа Гаврилюка, який загинув 17 травня 2024 року під час виконання бойового завдання. Василь розповідає: «Роман був світлою і доброю людиною, водночас, знаю його як професійного легкоатлета і мужнього, хороброго воїна. Я беру участь у цьому заході уже вчетверте і сьогодні біг дистанцію з думками про Романа та усіх тих, хто віддав життя за свободу нашої країни».
Забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України» - ще щорічна акція, яка проводиться одночасно в Україні та інших державах світу. Її метою є вшанування пам’яті воїнів, які загинули під час російсько-української війни.
Вічна пам’ять і слава Героям! Слава Україні!
Перейти на сайт