Закарпаття співпрацюватиме зі штатом Нью-Йорк

серпня 30 / 2024

Закарпатська делегація, очолювана головою Закарпатської обласної ради Романом Сарай, продовжує налагоджувати дружні та взаємовигідні відносини у США. Зкорема, відвідали Нью-Йорк – місто, яке називають неофіційною столицею США та яке вважається одним із найбільших світових торговельно-фінансових центрів.
📌 Закарпатська делегація мала зустрічі з мером Нью-Йорка Еріком Адамсом,депутатами асамблеї штату – нижньої палати парламенту Нью-Йорка Аліком Брук Красним та Браєно Канінгемом, сенатором штату, головою медичного комітету Сенату Нью-Йорк Густаво Рів’єрою, керівниками поліції міста Нью-Йорк та його складової частини - Манхеттена, консулом України Сергієм Іванчовим.
📌 За словами голови Закарпатської обласної ради Романа Сарай, під час зустрічей обговорювали наступні питання:
- Запуск процесу підготовки до підписання угоди щодо співпраці між Закарпатською областю та штатом Нью-Йорк. Для цього необхідно ще буде витримати певні процедурні норми з Нижньою палатою парламенту та Сенатом штату.
- Співпраця закарпатських медичних закладів із американськими колегами: наші студенти-медики матимуть змогу стажуватися в медичних закладах штату Нью-Йорк. Особливо приємно, що американська сторона опікуватиметься закарпатськими реабілітологами, які з часом працюватимуть в реабілітаційному центрі для військових в Ужгороді, який нині зводиться в рамках реалізації проєкту «4.5.0 Recovery center».
- Можливість обміну досвідом між поліцейськими Нью-Йорка та Закарпаття.
- Надання технічної допомоги нашому краю Асамблеєю штату – нижньої палати парламенту Нью-Йорка.
📌 Роман Сарай офіційно запросив представників штату та міста Нью-Йорк відвідати Закарпаття. На думку голови Закарпатської обласної ради, цей візит відбудеться найближчим часом і стане вагомим кроком у становленні дружніх стосунків між нашими регіонами.
📌 «Хочу відзначити нашого земляка та справжнього патріота Закарпаття Алекса Ровта, який супроводжував нас під час цих зустрічей, - зазначив Роман Сарай. – У березні цього року на нього була покладена почесна місія Амбасадора Закарпаття – бути лоббістом у співпраці із закордонними партнерами, представляти інтереси нашого регіону та популяризувати наш край. Завдячуючи таким людям, як Алекс Ровт, Закарпаття отримує нових друзів, розширює горизонти для співпраці, розпочинає нові вигідні для області проєкти. Щира подяка йому від усієї нашої делегації за організацію на високому рівні нашого візиту до США, за сприяння у налагодженні взаємовигідних стосунків із американськими штатами, за завзяття у відстоюванні інтересів Закарпаття».
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар