Роман Сарай: «Закарпатські лікарі матимуть можливість стажуватися в медичних закладах США…»

серпня 29 / 2024
Роман Сарай: «Закарпатські лікарі матимуть можливість стажуватися в медичних закладах США…»

🇺🇦🇺🇸 Триває візит закарпатської делегації до США. В Орландо голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай, разом із колегами - депутатами Закарпатської обласної ради, Ольгою Олексик та Юдітою Петеі, головою Міжгірської територіальної громади Василем Щуром та депутатом Хустської міської ради Дмитром Білецьким мали кілька важливих та цікавих зустрічей.
☝️ Делегація відвідала Християнську Академію Вариводи - приватний освітній заклад, який спеціалізується на навчанні українських та інших іноземних студентів, співпрацює з українською діаспорою, підтримує наших молодих співвітчизників та допомагає інтегруватись їм в нове суспільство. Роман Сарай подякував їм за ту роботу, яку вони проводять, за допомогу та підтримку Україні у цей складний для нашої держави час.
👌 «Мали конструктивні та продуктивні розмови з конгресменом Рейчл Плекон та головою Українського Конгресового комітету США Андрієм Футеєм, - відзначив голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай. - Заручилися цілковитою їхньою підтримкою щодо налагодження взаємовигідної співпраці між Закарпаттям та американським штатом Флорида. Домовились разом розробити покроковий план з реалізації наших задумів. Андрій Футей, який з 2002 року виконує обов’язки Почесного консула України в штатах Огайо та Кентуккі, пообіцяв посприяти нам в налагодженні взаємовигідних стосунків і з іншими американськими штатами».
☝️ Роман Сарай презентував в Орландо проєкт будівництва реабілітаційного центру для військових в Ужгороді «4.5.0 Recovery center». Розповів про стан його реалізації. «Домовилися, що закарпатські лікарі матимуть можливість стажуватися в медичних закладах США, а американські медики-реабілітологи на волонтерських засадах приїжджатимуть до Ужгорода – консультуватимуть наших спеціалістів, - повідомив голова Закарпатської обласної ради.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар